home » over ons » werkgroepen » beeldmateriaal 

De werkgroep archiveert en beschrijft het beeldmateriaal dat betrekking heeft op gebeurtenissen welke hebben plaats gevonden op het grondgebied van de oude gemeente Norg of daarmee een binding heeft. De werkgroep verzamelt aangeboden beeldmateriaal en archiveert dit als Film, Video, DVD of Foto.

Films, video’s en DVD’s worden bewaard in daarvoor bestemde boxen of dozen. Een lijst met een korte beschrijving van de inhoud wordt als bestand opgeslagen in de computer. Het fotomateriaal kan bestaan uit dia’s, fotoafdrukken op papier, negatieven en digitale fotobestanden op CD of aangeleverd op een USB-stick. Van de dia’s, foto’s en negatieven wordt een scan gemaakt en als digitaal bestand opgeslagen in de computer, samen met de CD-bestanden en de op een USB-stick aangeleverde bestanden. 

 

Elk digitaal bestand krijgt een uniek nummer, gebaseerd op dorp en onderverdeeld in rubrieken en onderwerpen, welke voor alle dorpen gelijk zijn. Van elk digitaal bestand wordt een digitaal beschrijvingsblad ingevuld met alle bekende fotogegevens. In het beschrijvingsblad wordt ook een kopie van de foto opgenomen.

 

Daarna wordt een papieren afdruk gemaakt, welke in een plastic hoes, samen met het originele fotomateriaal dat de vereniging mag behouden, opgeborgen in ordners. De ordners hebben dezelfde nummering als de computerbestanden.  Dia’s en negatieven worden in daarvoor bestemde dozen opgeborgen.  Voor de uitvoering van deze taken kan de werkgroep beschikken over de door de vereniging beschikbaar gestelde werkruimte, archiefstellingen, computers, scanners, printer en verbruiksmateriaal.

 

De werkgroep heeft ook de beschikking over een fotocamera, eigendom van de Historische Vereniging Norch, om in bijzondere gevallen, zelf opnames te maken van situaties die van belang zijn voor de vastlegging van de historie binnen het werkgebied van de oude gemeente Norg.